Múlt hónapban egy wellness hétvégén voltunk pár barátommal egy Bükkben található nagyon szép szállodában. Direkt egy kirándulós helyet szerettünk volna választani, mivel egész hónapban viszonylag szép időnk volt, és kár lett volna, ha szó szerint az egész hétvégét egy szállodában töltjük.

A szálloda közelvolt az erdőhöz, sőt gyakorlatilag az erdőben található, így a kilátás is szép volt és a friss levegő garantált volt. Teraszos szobákat foglaltunk, hogy a friss, hűvös őszi levegőn ihassuk meg a reggeli kávénkat. Minden reggeli után kirándultunk egy kicsit, természetfotókat készítettünk, ebédre visszaértünk a hotelbe, utána pihentünk egy kicsit és egészen estig élveztük a wellnesst. Annyira bátrak azért nem voltunk, hogy egy sötétedés utáni erdei sétát bevállaljunk. Habár biztonságos volt a környék, nem volt merszünk. Egyébként ez az átka annak, ha valaki túl sok horrorfilmet néz, úgyhogy ezt éjszakai erkélyes beszélgetésekkel próbáltuk meg kompenzálni.

Egyik nap egy kicsit később szerettünk volna vacsorázni, és mivel svédasztalos étkezés volt, ezért ezt jelezni szerettük volna. Dénes ezért délután lement, hogy szóljon valakinek, de senkit nem talált, így elkezdett keresni. Véletlenül betévedt a konyha raktárába is. Ha már ott volt körülnézett, na, nem azért, hogy elhozzon valami finom falatot. Szerencsére nem bukott le, biztos nem nézték volna jó szemmel. Végül megtalálta a személyzet egy tagját, aki szerencsékre nagyon készséges volt, megnyugtatta Dénest, hogy nem maradunk éhen, szóljunk, hogy mit szeretnénk enni és félretesznek belőle nekünk egy-egy adagot.

Miután úgy nagyjából egy órával később Dénes visszatért, elmesélte a kalandját, mi persze vártuk, hátha hozott valami kis csokit vagy egyéb finomságot, ha már megjárta a spájzot.

Bevallotta, hogy azért nézett körbe, mert amit látott, az egy nagyon jónak tűnő fém polc volt, amit feltétlenül meg kellett néznie. A bátyja autószerelő, Dénes pedig ért a fényezéshez, ezért szeretnének nyitni ketten, családi vállalkozásként egy autószerelő műhelyt, és oda lenne szükségük tároló eszközökre. De nem ám kicsiben gondolkoznak, szeretnék, ha a műhely üzletként is funkcionálna. Szeretnének árulni egyéb eszközöket is, mint például gumiabroncsokat, és különböző folyadékokat is. Ezekhez pedig normális, strapabíró fém polcok kellenének.

Úgyhogy amikor meglátta ezeket, megtanulmányozta az összes polcot, és gondolta ki is próbálta őket, hogy mennyit bírnak. Igen, ez azt jelenti, hogy szépen felmászott a polcokon. Valószínűleg nem jutott eszébe, hogy mi történik, ha leszakad, de hát ő ilyen, sokszor előbb cselekszik, és csak utána gondolkozik. Szerencsére nem tett tönkre semmit.

Ezután ihletet kapott, és egész este a telefonján lógott, hogy megtalálja a megfelelő tárolóeszközöket, mert már hónapok óta keresik. Mondtam neki, hogy simán keressen rá úgy, hogy fém polc és kész. Nem kell túl bonyolítani, mert minél bővebbre ereszti a keresést annál több, és esetleg oda nem illő találatot fog kapni.

Na, azóta is nagyon hálás, mert így jött vele szembe az a cég, akiktől végül megrendelték a polcokat.

Először a honlapon található katalógusokat böngészte át: minden termék hitelesített, minőségtanúsítvánnyal rendelkezik

Végig nézte a fém polc kínálatot, mert többfélét is forgalmaznak, – észrevételei alapján gyáraknak és hatalmas raktáraknak is – így esett végül a választásuk a rozsdamentes fém polcokra.

A honlapon található leírás szerint, ezek rozsdamentes acélból készülnek és elég nagy a teherbírásuk. A polcrendszer polcai akár 250 kiló súlyt is elbírnak. Emellett könnyen is tisztítható, és HAACP engedéllyel is rendelkeznek. Egy táblázatot is talált a lehetséges méretekről és súlyokról.

Fel is hívta egyből a bátyját, hogy nézze meg ő is mit talált. Fél órás beszélgetés után arra jutottak, hogy elmennek személyesen a Bécsi útra, ahol megtalálhatóak és ott fognak érdeklődni.

Végül ez nem történt meg. Időközben rájöttek, hogy ha gumiabroncsokat is szeretnének árulni, esetleg javítani is, akkor szükség lesz néhány polcos állványra. Ezek tökéletesek a gumik tárolására, és garázspolcnak is ajánlják. Ugyanúgy itt is megnézhetőek a méretek, és a többi adat is.

Ezután az internetes felületen adták le a rendelési igényt, pontosabban kértek egy árajánlatot. Mivel lehetőséget nyújtanak arra, hogy szakszerű segítséggel történjen a méretezés és a tervezés, így éltek azzal a lehetőséggel, hogy műszaki szakemberek megnézzék a helyszínt, mert személyesen mégiscsak egyszerűbb egyeztetni. Ők az elmondások alapján és a helység méreteit figyelembe véve, lemérték a rendelkezésre álló helyet.

Majd röviddel ezután egy konkrét tervrajzot küldtek Dénesnek, árajánlattal együtt. Amit ők el is fogadtak. Az ajánlatkérés egyébként nem jár semmilyen kötelezettséggel, teljesen ingyenes.

A fém polcok alkatrészeit gondosan legyártják, és egy előre megbeszélt időpontban kiszállítják a megrendelőnek. Ez pontosan így is történt: időben megérkeztek az alkatrészek.

Ha valaki szeretné, készséggel segítenek a polcok összeszerelésében, ha valakinek nincs rá ideje, vagy esetleg nem tudja, hogy hogyan kell. Mivel rendeltek egy három méter magas polcot is, így ők éltek ezzel a lehetőséggel, és közben figyelték a szakembereket, hogy ha esetleg szükségük lenne még ilyen polcokra, akkor már ők is meg tudják csinálni.

Dénes és a bátyja nem nagyon foglalkozott egyébként a részletekkel, így igazán meg voltak lepődve, amikor az összeszerelés végén elmondták nekik, hogy több év garancia jár a fém polcokra, ha bármi gond van, akkor szóljanak nyugodtan és találnak rá megoldást. Illetve, tíz év elteltével, ha a már meglévő polcok bővítésére lenne szükség, vagy esetleg bizonyos elemek cseréjére, abban az esetben is jár a gyártói garancia. Ez azért is hasznos, mert ha kinövi magát a vállalkozásuk, és remélhetőleg folyamatosan növekedni fog, akkor nem feltétlenül lesz szükséges új polcokat venni, hanem elég lesz felvenni a kapcsolatot a gyártóval és megcsinálni a bővítést.

Kisebb fém polcokat is beszereztek, mert Dénes bátyjának otthon is van egy saját privát kis műhelye, ahol a saját autóit javítgatja és szerelgeti. Az ottani polcok fából voltak, nem is voltak megfelelően lecsiszolva így szálka is gyakran ment a kezébe. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen raklap anyagú polcokat nem igazán lehet tisztítani. Igen, egy autóműhelyben mindig nagy a kosz, de ironikus módon nagyon rendmániás fiúról van szó. Szóval magának is rendelt két sima, egyszerű fém polcot, amit ő maga is könnyedén össze tudott szerelni. Ugyanúgy jár arra is gyártói garancia. Dénes is rendelt magának egy nagyobb polcot, az otthoni spájzba, miután megtapasztalta a szállodában, hogy elfogja bírni a több kilónyi édességet.

A műhely és az üzlet még nincs kész, még csak a napokban lettek kész a polcok, még sok minden vár rájuk. Többek között a festés, a szerszámok és termékek beszerzése még hátra van. De biztos vagyok benne, hogy legalább annyira profi vállalkozás lesz, mint amilyen profizmussal a fém polcok megrendelése során találkoztak.