A szállodák és a csillogás világa sosem vonzott igazán. Bár én is megszálltam párszor ilyen helyen. Az igazán puccos szállodákat valójában sosem értettem. Nem tudom, hogy mi az a plusz, amit adhatnak egy olyan egyszerű élményhez, minthogy van egy helyünk, ahol aludhatunk és más tevékenységeket végezhetünk. Persze nem baj, ha az ember egy igényes helyen száll meg, de sokszor azt érzem, hogy már túlzás az, ami némelyik szállodában megy.

Én úgy gondolom, hogy az ilyen szállásokban mindig érdemes az arany középútra törekedni. Tavaly nyáron például egy másik országba utaztam és észrevettem, hogy még a legszimplább szálloda is mennyi pénzemet vinné el. Ez szörnyen hangzott nekem, hiszen nem arra akarok költeni egy idegen országban, hogy alszok, hanem inkább arra, hogy különböző helyeket látogatok meg. Szerencsére találtam egy olyan hostelt, ami minden igényemnek megfelelt. A hostelekről egyébként szerintem nagyon rossz beidegződése van az embereknek. Úgy képzelik el, mint valami munkásszállót, ahol sok ember be van szorítva egy kis helyre. Néhányan még az értékeiket is nagyon féltik, a velük közösen megszálló emberektől.

Ez a hostel azonban, amit én választottam, a legjobb dolog volt, ami a szállásokkal kapcsolatos történetemben valaha megesett velem. Volt külön szobám, egyedül a nappali és a fürdő volt közös. Ez azonban egyáltalán nem érdekelt engem. Akárhányszor visszatértem a szállóra, be tudtam feküdni a saját ágyamba és olyan jókat aludtam, amikre még mindig boldogan gondolok vissza. Ezért sem gondolom azt, hogy egy szálloda fényűzésére van szükségünk ahhoz, hogy egyszerűen jól érezzük magunkat egy szálláson.

Ezt a hozzáállást talán apukámtól örököltem, aki mindig össze tudott szervezni családi összejöveteleket a Bakonyban úgy, hogy senkinek nem kellett az összes pénzét szállásra költeni. Ha egyszer gyerekeim lesznek, hasonló dolgokat akarok majd nekik is megtanítani az életről. Hisz valóban, annyi fontosabb élmény van az életben, minthogy aranyból legyen a csap, amiből kitöltjük a vizünket a szállodában.

Vannak azonban dolgok, amik nem ennyire elengedhetőek. Ilyen például az, hogy miként jelenik meg az ember. Sokáig ebben is hasonló volt a véleményem, mint, amit korábban a szállodákról kifejtettem. Ahogy azonban telt az idő, rájöttem, mennyit hozzánk tehet például egy igényes férfi bakancs. A Cipőmarket oldala pedig azt tanította meg nekem, hogy egy szép férfi bakancsért nem kell feltétlenül minden pénzünket elköltenünk.

A Cipőmarket oldalát úgy találtam meg, hogy már hosszú ideje kerestem egy alternatívát a cipős boltokra. Az egyik ismerősöm ajánlotta és azt mondta, hogy ilyen jó árú férfi bakancsokat máshol nem is fogok találni. Átküldte nekem a cipomarket.hu/ferfi/bakancs linket, és onnantól kezdve nem volt megállás. Mikor már beléptem az oldalra, akkor tudtam, hogy az ismerősöm nem túlzott semmiben. Megnyugtató színekkel rendezett, amik ráadásul olyan odafigyeléssel voltak összehangolva, hogy ezt a profizmust nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Sokat elmond egyébként egy oldalról az is, hogy miként van kialakítva. Itt, minden egyes menüpont kiírásából rögtön tudtam következtetni arra, hogy hova fog vezetni. Így, ha nem is rendelkeztem volna a cipomarket.hu/ferfi/bakancs linkkel, könnyen ki tudtam volna választani a felső menüből ezt a részleget.

Persze az a legfontosabb egy cipős oldalnál, hogy a választék egyszerre legyen bőséges, de mellette minőségi is. Ez, a Cipőmarket oldalán teljesen adott volt. Egyébként nem csak férfi bakancsokkal foglalkoznak. Lehet még különböző táskákat is vásárolni náluk. Ha erre is kíváncsiak vagyunk, akkor nagyon ajánlom átnézni az oldal főoldalát. Itt mindig felsorolják az aktuális kiemelt ajánlatokat. Én ebből szoktam szemezgetni, ha éppen nincs ötletem, hogy mit vegyek és sokszor ilyenkor szokott eszembe jutni, hogy amúgy szükségem lenne valamire.

De térjünk vissza a férfi bakancs részleghez. Mint mondtam, a minőséggel nem volt semmilyen probléma. Mikor azonban megláttam az árakat, akkor döbbentem le igazán. Egy csomó akció volt érvényben, így márkás cipőket tudtam beszerezni fél áron. Egyébként az alap ár sem volt vészes, lévén, hogy netes boltról beszélünk. Az egyik kedvenc dolgom mindig az, az ilyen netes felületeken, mint a Cipőmarket, hogy milyen remek árakkal tudnak szolgálni, csak azért, mert ezt a platformot választották a termékeik értékesítésére.

A cipőválaszték azonban a férfi bakancs részlegen is rendkívül bőséges. Ez pedig akár gondot is jelenthet, hiszen elkerülheti a figyelmünket pár olyan ajánlat, ami számunkra ideális lenne. A Cipőmarket azonban tisztában van ezzel a lehetőséggel, és orvosolja is. Mégpedig egy rendkívül jól kitalált szűrő és rendezési elv rendszerrel. Ha szűrőket akarunk alkalmazni, akkor rengeteg lehetőség közül választhatunk, amikkel személyre szabhatjuk a találatokat. Kulcsszavakra is rákereshetünk ezen keresztül, amelyek, ha szerepelnek a termék megnevezésében, akkor ki fogják adni az adott férfi bakancsot. De ha van kedvenc márkánk, akkor ezt is hozzá tudjuk adni a szűrőkhöz. Ami azonban a legjobban tetszett nekem, az nem más volt, minthogy színek alapján is tudjuk szűrni a keresésünket.

cipomarket.hu/ferfi/bakancs

A rendezési elvekről is mesélnék gyorsan. Mert úgy gondolom, hogy sokaknak meg fogja segíteni a férfi bakancs keresését a cipomarket.hu/ferfi/bakancs oldalon. A rendezési elvek közül én általában az „ajánlottak”-at szoktam bennhagyni. Ez van alapértelmezett érvényben a termékekre és úgy rendezi nekünk a férfi bakancsokat, hogy az aktuális, legjobb ajánlatokat helyezi előre. Azt, hogy mik jelenleg a legjobb ajánlatok, sok tényező befolyásolja. Az egyik ilyen, hogy rengetegen szeretik vásárolni. Ennél jobb bizonyíték pedig nekem nem is kellhet azzal kapcsolatban, hogy megéri megvásárolni az adott termékeket.

Ha pedig konkrétan arról van ötletünk, hogy mennyit akarunk költeni egy férfi bakancsra, akkor ebben is tud segíteni a cipomarket.hu/ferfi/bakancs oldala. Egy kis csúszkát találhatunk a terméklista fölött, amit, a megfelelő irányba húzva, be tudjuk állítani, hogy mi legyen az a maximális összeg, amit megjelenít. Így rögtön ki tudjuk szűrni azokat az ajánlatokat, amik most nem férnének bele a költségvetésünkbe.

A termékekről egyébként szép képek is vannak, úgyhogy nyugodtan meg tudjuk nézni azt, amit rendelni fogunk. Nekem nagyon tetszett az, hogy ennyire meg tudok bizonyosodni a férfi bakancsom minden aspektusa felől. Eljött hát az idő, hogy véget érjen a felfedezés és válasszak magamnak egy férfi bakancsot. A korábbi módszereket használva, nemsokára meg is lett a számomra ideális kis bakancs. Behelyeztem a kosárba, amit még át tudtam nézni egyszer a rendelés leadása előtt. Tetszett ez a funkció is, mivel így nem kellett félnem attól, hogy plusz terméket fogok rendelni, valami kis figyelmetlenségem miatt. Ezt követően már csak meg kellett adnom a szállítási adataimat, majd kiválasztottam a fizetési módomat. Az egésszel készen voltam pár perc alatt és már el is indult felém a férfi bakancsom.