A lóerő nem minden

Legutóbbi nyaralásunk során a szállodában, amiben megszálltunk motoros kiállítást tartottak – magam is meglepődtem, mennyi féle-fajta motorral találkoztam a kiállításon. Nem is tudtam, hogy ilyen széles a választék a motorokból! És bár volt jó pár, termetesebb jószág is a kiállított darabok között, megmondom őszintén, nekem leginkább a kisebb, könnyűszerkezetes motorok tetszettek. Azok viszont olyannyira megragadták a fantáziámat, hogy azóta is rágom a férjem fülét, nekünk is be kellene szereznünk egy ilyen 125 köbcentis kis csodát, én pedig szívesen visszaülnék az iskolapadba, hogy megtanuljam a motorvezetés csínját-bínját.

Utána is néztem gyorsan a lehetőségeknek: az A1 motoros jogosítvány maximum 125 köbcentis motorokhoz jogosít fel vezetésre, és ez nekem tökéletesen elegendő lenne ahhoz, hogy egy kis robogót vezetni tudjak.

A1 motoros jogosítvány maximum 125 köbcentis motorokhoz

Ezek a motorok épp elég picurkák ahhoz, hogy biztonságosan lehessen velük közlekedni az utakon – a könnyű súlyuk miatt sokkal jobban lehet őket irányítani, koordinálni, és adott esetben később hamarabb és biztonságosabban lehet a nagyobb lóerővel rendelkező járgányok vezetését is elsajátítani. Ezek a kis járgányok tökéletesen alkalmasak családi kirándulásokhoz, rövidebb túrákhoz – kényelmesen 90-100 km/h maximális sebességet képesek elérni, de azt hiszem, egyelőre nem is szeretnék többel hajtani az utakon. Ráadásul, mivel már rendelkezem B kategóriás jogosítvánnyal, a tanfolyamot is rövidebb idő alatt, és lényegesen olcsóbban el tudnám végezni.

Nekem nagyon megtetszett az ötlet, az A1 motoros jogosítvány maximum 125 köbcentis motorokhoz ideális lehetőségnek hangzik ahhoz, hogy én is vezethessek motort. Remélem, a drága férjemet is meg tudom győzni erről, és a következő nyaraláson már én fuvarozhatom őt a város körül!