Múlt héten Gyulán nyaraltunk néhány haverommal. Egy remek szállodában vettünk ki szobákat, és annyira jól éreztük magunkat, hogy némi felár ellenében meghosszabbítottuk az ott tartózkodásunkat. Sörözgettünk, fürdőztünk, még a nevezetességeket is megnéztük. Sokat jártunk étterembe is, ahol mindig nagylelkű borravalót hagytunk.

A nyaralás végén ránéztem a bankszámlámra, és eléggé elkeseredtem: kicsit túlköltekeztem magamat, pedig most akarok új bútorokat venni a nappalimba, és félre akartam tenni a testvérem esküvői ajándékára is.

Felhívtam a legjobb barátomat, hogy szerinte hogyan tudnék kicsit okosabban bánni a pénzemmel, és ő elárulta nekem, hogy mivel spórolhatnék jelentős összeget. Azt mondta, hogy amennyiben jó helyre van bejegyezve a cégem, akár megszabadulhatok az iparűzési adótól is teljesen. Nem ismertem ezt a tevékenységet, úgyhogy megkértem arra, hogy fejtse ki kicsit bővebben.

A legjobb barátom elmondta, hogy a székhelyszolgáltatás Pest megye és környékén elég népszerű, hiszen Pest megyében egyes településeken, például Újlengyelben nem szednek iparűzési adót, így azok a vállalkozások, akik ide jegyzik be a cégüket, jelentős költségeket spórolhatnak meg.

Nem is vártam tovább a csodára: elköszöntem tőle, és beírtam a keresőbe, hogy székhelyszolgáltatás pest megye. A Székhelyszolgáltatás24 oldalát dobta ki a kereső, és máris egy jól felépített, igényes designnal rendelkező weboldalon találtam magam. Az oldal mindent tisztán leírt és elmagyarázott, nagyon informatív tartalommal találkoztam rajta. Látszott rajtuk, hogy egy ügyfélközpontú, mély szakmai tudással rendelkező csapat lehetnek, hiszen már 11 éve foglalkoznak székhelyszolgáltatással, és mégis képesek egyszerűen, köznyelven elmagyarázni az érdeklődőknek, hogy pontosan mi is ez, és miért hasznos igénybe venni.

Azon felül, hogy a székhelyszolgáltatás Pest megye egyes részein az iparűzési adó alól mentesít, más előnyökkel is jár, így azoknak is érdemes fontolóra venniük, akiknek nem életbevágóan fontos az iparűzési adó alóli mentesség. Ilyen előnyök közé tartozik az, hogy a székhelyszolgáltatást kínáló cég a cégtáblánkra kihelyezi a cégnevünket, meghatalmazásunkkal az összes levelünket és csomagunkat átveszi, és a hónap végén továbbítja azokat nekünk. A fontos levelek tartalmairól így sem maradunk le, ugyanis ők automatikusan beszkennelik és emailben továbbítják a leveleket számunkra, mindenféle külön kérés nélkül, úgyhogy mindig pontosan tudni fogjuk, ha értesítést kaptunk a székhelyünkre.

Mivel nem kötelező a cég tevékenységét a székhelyen végezni, könnyen előfordulhat, hogy fizikailag nem ott tartózkodunk, amikor valamilyen ellenőrző szervezet megjelenik például, akiket fogadnunk kéne. A Székhelyszolgáltatás24 ilyenkor profin vállalja ezt a szerepet, és törvényszerűen fogadja a hatóságokat. Előfordulhat bármelyik cég életében a legrosszabb is, amikor megjelenik a végrehajtó egy pénzügyi csőd miatt például. Az ilyen kényszerintézkedéseket is jobb a székhelyszolgáltatóra bízni, nem pedig az otthonunkba beengedni a végrehajtókat, ezzel azt kockáztatva, hogy a magántulajdonunkat foglalják le, amit aztán csak per útján tudunk visszaszerezni.

Mindezek miatt örültem neki, hogy beszéltem a legjobb barátommal a székhelyszolgáltatás Pest megyei tudnivalóiról. Így nemcsak spórolni fogok, hanem a személyes ingóságaimat is megvédhetem.