A szállodák és hotelek mindig is különleges helyet foglaltak el a szívemben. Nem is tudom, hogy mi az, ami ennyire emlékezetessé tett számomra minden egyes alkalmat, mikor egy ilyen helyen szállhattam meg. Sokan nem szeretnek szállodákban aludni, mert személytelennek tűnnek számukra. Ez különösen igaz azokra az emberekre, akik folyamatosan utaznak, mondjuk üzleti ügyekben. Őket meg is tudom érteni, hiszen egy idő után belefásul az ember a folyamatos helyváltozásba.

Mivel azonban velem ez ritkán történt meg, ezért volt valami ünnepi és izgalmas minden egyes hotelben, ahol megszálltam. A legfontosabb tényező talán az egész érzés megfejtésében az lehet, hogy a hely átmenetinek érződött. Mintha beszabadultam volna egy saját játszótérre, amit nem kell később gondoznom. Minden felelősséget levettek a vállamról, hiszen úgyis el fogok innen menni. Az éjszakák pedig mindig elképesztőek voltak, mert annyira másnak érződött, mint mikor a haverjaimnál alszok.

Egy ilyen szállodai estén fedeztem fel azt is, hogy milyen kényelmes tud lenni az internetes vásárlás, ha ismerünk egy olyan webshopot, ami olcsó és megbízható. Korábban sosem mertem magamat elhatározni amellett, hogy kipróbáljam őket, de most kalandosnak éreztem magam és rámentem az első feliratra, amit kiadott a kereső. Ez pedig a „BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek” kiírás volt. Amint rákattintunk a „BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek” címre, minden aggodalmunk azonnal szertefoszlik. A kezdőlapra belépve érezhetjük, hogy egy igényesen megtervezett és biztonságos helyre érkezünk. Ez pedig talán a legfontosabb az internet kiszámíthatatlan és csalásokkal teli világában.

A Bestmarkt oldalán elképesztő a választék. Higgyétek el, hogy nem túlzok. Ha letekertek a kezdőlap aljára, akkor láthatjátok, hogy aktuálisan mennyi termék érhető el náluk. Ez a szám nálam 6871 volt, amibe ugye nem számoljuk bele azokat, amik átmenetileg nincsenek raktáron. Nekem ez egy nagyon pozitív első benyomás volt, hiszen reméltem, hogy innen körülbelül bármit be tudok majd szerezni.

A választék valóban szép, de mi van az árakkal? Elvégre aki az interneten vásárol, az elsőként abban reménykedik, hogy sokkal kedvezményesebben tudja majd beszerezni innen a termékeket, mintha tényleg elmenne egy boltba. Senki nem fog meglepődni, mikor azt mondom, hogy a Bestmarkt árai szinte verhetetlenek. Sokszor éreztem azt már egy rendes boltban, hogy pár ezer forint különbséggel már meg tudnának győzni a vásárlás mellett. Persze ez a boltok természetéből fakadóan lehetetlen, de a Bestmarkt webshopon lehetséges.

A kezdőlapon már megnézhetjük azt, hogy aktuálisan mit visznek a legtöbbet az emberek. Ezek lehetnek olyan termékek, amelyeknek kiemelkedő a minőségük, de sokszor az akciós ár miatt ilyen kelendőek. Én például sosem gondoltam volna, hogy elérhető áron be tudok majd szerezni egy párásítót a házamba. Ez volt azonban az első termék, amit a Bestmarkt oldalán megláthattam és rögtön rabul ejtette a szívemet. Az összes fontos paramétert azonnal meg tudjuk nézni, anélkül, hogy a termék ismertető lapjára kéne lépnünk. Ezzel rengeteg időt tudunk spórolni, különösen akkor ,ha több terméket hasonlítunk össze. Így például azonnal láthattam, hogy az általam kiszemelt párásító 4 literes.

Mivel ez volt a megfelelő méret, rögtön el is döntöttem, hogy megrendelem. Már csak azt kellett megtudnom, hogy a termékek kiszállítása mennyire megbízható a Bestmartkt-nál. Nem okoztak ebben sem csalódást, pár nap alatt meg is érkezett a párásítóm. Azóta is nagyon örülök annak, hogy rákattintottam a „BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek” feliratra.