Last minute-ben sikerült remek külföldi nyaralást foglalnom Horvátországba. Szuper medencés szálloda, kényelmes, tág szobák, gyerekprogramok, all inclusive ellátás, minden, mi szem-szájnak ingere. Nagyon szeretem az ilyen hatalmas, luxusszállókat, mert igazi kikapcsolódást nyújtanak a családnak.

Számunkra kényelmesebb kocsival menni még külföldre is. Nem vagyunk induláshoz kötve, nem kell számolgatni a csomagokat, mert minden kényelmesen elfér. Felváltva szoktunk vezetni, jó hangulatban hamar eltelik az út. De mégis, miután csak külföldi útról van szó és azért pár száz km-t vezetni kellett, férjem úgy döntött, indulás előtt azért átnézeti nagy családi autónkat a biztonság kedvéért.    

Van egy bevált műhely, ahová mindig viszi az autót és nagyon megszerette az idők során, ez a Méta Autószerviz. Szeretjük, mert nagyon széles körű szolgáltatásokat nyújtanak, és bármilyen korú, márkájú és típusú autó szervizelésében, javításában jártasak.

Az átvizsgálást nagyon alaposan végzik, hiszen itt olyan hibákat is ki lehet szűrni, melyeknek semmilyen külső jele nincs. Éppen ezért szerettük volna mi is megnézetni a kocsit indulás előtt, nehogy útközben, külföldön robbanjunk le és ott kelljen hirtelen idegenben szerelőt keríteni. Ez nagyon nagy bosszúság és kellemetlen probléma lett volna, ami megpecsételte volna nyaralásunkat. Ezért mentünk mi is inkább biztosra és kértünk időpontot a honlapon található időpontfoglaló alkalmazás segítségével.

Futómű beállítás Budapest

Az átvizsgálás egyébként minden szervizfolyamat alapja, hiszen ennek segítségével lehet a legpontosabban feltérképezni a vélt vagy valós problémákat. Alapvetően az átvizsgálásnak 3 típusa létezik. Műszaki vizsga előtti, adás-vétel előtti átvizsgálás és a fék-futómű átvizsgálása.

Műszaki előtt mindenképpen javasolt átnézetni a kocsit, hiszen lehetnek olyan nem látható hibái, melyek miatt megbukna a vizsgán. A szakemberek részletes, 30 pontos ellenőrző lista alapján dolgoznak, így nem marad olyan dolog, melyet ne vizsgálnának meg az autó működésében. Mindent dokumentálnak, az elvégzett munkáról részletes, digitális munkalap készül.

Ugyanilyen részletes az adás-vétel előtti átvizsgálás is, sőt ez még ki is egészül néhány plusz dologgal. Olyanokkal, melyek egy műszaki vizsgán nem feltétlenül számítanak, viszont egy leendő autótulajdonosnak fontosak lehetnek új szerzeményét illetően. Ilyen például a rétegvastagság, vagy hogy milyen állapotban van a futómű, a váltó, a motor vagy éppen a karosszéria.

A futóművek vizsgálata is éppen ilyen precíz, mely szigorú szempontok szerint zajlik.

Széles körű szolgáltatások minden autótípusra

Ezek mellett még számos más szolgáltatást is igénybe tudunk venni a Méta Autószerviznél. Futómű beállítás Budapest, Méta utca 13 szám alatt található műhelyben, de ez csak egy a számos karbantartási munka közül, melyet végeznek.

A munka során folyamatosan kapcsolatban állnak az ügyfelekkel, sőt a javítást is csak akkor kezdik meg, ha az árajánlatot a kliens írásban visszaigazolta. Részletesen tájékoztatnak a gépkocsi hibájáról, az esetlegesen beszerzendő alkatrészekről és természetesen az árakról is. Bár hozott alkatrészt is beszerelnek, ha szükséges, mégis érdemes az alkatrészek beszerzését is rájuk bízni. Egyrészt, mert a hozott alkatrészek beszerelése plusz költséggel járhat, másrészt ők jobban tájékozottak benne, hogy melyik autóhoz milyen alkatrészt és honnan érdemes beszerezni.

Egyébként az alkatrészekre mindig kapunk garanciát is.

A férjem hamar kapott időpontot, még aznap délután vihette is a kocsit, hogy a Méta Autószerviz munkatársai átnézhessék indulás előtt. Olajcsere is esedékes volt, így azt is megcsinálták, de semmi nagy problémát nem találtak szerencsére. Futómű beállításra Budapesten, a Méta Autószerviz műhelyében most nem volt szükség és megnyugtattak, hogy az autó nagyszerű állapotban van és alkalmas hosszabb, külföldi út megtételére is.

Így nyugodtan indulhattunk nyaralni. Alig vártam már az utazást, hogy kikapcsolódhassak és élvezhessem a luxusszálló nyújtotta szuper szolgáltatásokat.