Ilyen is csak velünk történhet meg, gondoltam magamban. A párommal Ausztriába akartunk menni pár napra síelni. Már kétszer voltunk, így gondoltuk, hogy elmehetnénk ismét, hiszen mindkettőnknek nagyon tetszett. A megszervezés kicsit időigényes volt, mert nem nagyon tudtuk, hogy mikor akarnánk menni, illetve hogyan, hiszen saját kocsink még nincsen, a városban, ha éppen úgy adódik, akkor ezeket a kölcsönözhető autókat szoktuk használni.

Aztán arra gondoltunk, hogy a szüleitől elkérjük a kocsit arra a kis időre. Vidéken laknak, már nyugdíjasok, és mire kitaláltuk az időpontot, addigra pont azt is tudtuk, hogy akkora nekik semmilyen programjuk nem volt, amihez kellett volna az autó. Mondták is, hogy nyugodtan vigyük, így aztán a sztori ennyiben is maradt, nem ragoztuk tovább. Azt tudni kell, hogy amúgy sem használják nagyon az autót, szóval az idő nagy részében ott áll a garázsban.

téli gumi

A szállodát is lefoglaltuk, mindketten vettünk ki szabadságot, és elintéztünk mindent. Már nagyon vártam, hogy menjünk. Igaz, a telet nem szeretem annyira, de azért az osztrák hegyekben tölteni néhány napot, az felbecsülhetetlen, hiszen minden olyan gyönyörű. Úgy azért könnyebb elviselni a hideget és a havat.

Aztán utazás előtt egy vagy két nappal jöttünk rá az egész sztori buktatójára, amiért az egészet le kellett mondanunk. Ugyanis a kocsin nem volt még fent a téli gumi, hiszen mivel nem használják csak nagyon ritkán, október-november közepén a nagyon enyhe időjárás miatt nem cseréltették még le, sőt, meg se vették a gumikat. Így aztán nem is volt kérdés, hogy téli gumik nélkül nem indulunk el a havas Ausztriába.

Nagyon mérgesek voltunk, hiszen ez nekünk is eszünkbe juthatott volna,főleg, hogy tudjuk, hogy a kocsi nincs mindennapos használatban és, hogy ez előfordulhat. Az útnak annyi volt, buktuk a pénzt is, hiszen akkor már nem lehetett ingyenesen visszamondani a szállást.

Gondoltam, ha már ezt bebuktuk, azért a problémát oldjuk meg, mert így nem lehet lenni, hogy tél van és a kocsin még nincs téli gumi. Sőt, nincs is, amit fel lehetne tenni. Az interneten kutakodva találtam rá a gumidiszkont.hu weboldalra. A neve megtetszett, ezért kutatni kezdtem az oldalon. Akkor láttam, hogy milyen nagy a kínálatuk. Van téli és nyári gumi is egyaránt. Az oldalon van kereső funkció is, sőt, még a gumik méretét is le lehet ellenőrizni, ha esetleg nem tudná az ember. Az infókat elkértem a páromtól, így aztán meg is tudtam nézni, hogy vajon van-e náluk készleten olyan, amilyen nekünk kellene.

Meg is találtam, főleg ez azért volt könnyű, mert az oldalon az aktuális kínálat mindig tíz percenként frissül, így csak azt látni, ami el is érhető náluk. A biztonság kedvéért azért felhívtam őket, hogy telefonon is biztosítsanak az információkról, aztán interneten meg is rendeltünk. Mivel az ország bármely területére lehet kérni házhoz szállítást, ezért nem okozott gondot, hogy a vidékre kértük őket. Az oldalon látni, hogy elég gyorsan ki is szállítják, akinek pedig esetleg ez kényelmesebb, az akár személyesen is érte tud menni, mert vannak átvételi pontok.

Szóval, ha legalább az utazás nem jött össze, a téli gumi kérdése megszűnt. Ezt elintéztük.