Mióta együtt élünk a párommal nagyon szeretünk utazgatni, külföldön is és Magyarországon is. Az elmúlt 5 évben már 15-20 különböző helyen, ezáltal pedig különböző szállodában voltunk már.

Mindig vicces folyamat amikor az úti cél kiválasztása után, ki kell választanunk a szállást is. Általában a stílusában egyetértünk, mindig igyekszünk olyan helyet találni, ahol reggelit is biztosítanak, így akkor biztosan jól indul a nap. De van, amiben viszont nem mindig értünk egyet. A páromnak mindig a legfontosabb az, hogy milyen ágy van az adott szállodában. Neki fontos az, hogy ablak közelében legyen, de ne legyen falnál stb. Nekem viszont mindig sokkal fontosabb a fürdőszoba kialakítása. Mindig csak zuhanyzós szállást választunk, és szeretem a letisztult berendezésű fürdőszobákat, ahol a falak színe, csempék stílusa miatt lesz extravagáns a helyiség. Ezért nehéz mindig szállást találunk, mert lehet, hogy ahol nekem nagyon tetszik a fürdő, ott neki nem felel meg az ágy, vagy pedig fordítva..

A legszebb fürdőszobákkal eddig Törökországban találkoztam. Minden évben visszautazunk oda, persze más-más városba, de valahogyan a törökök annyira szépen eltalálják a fürdőszobák kialakítását, hogy tényleg öröm ott lenni. Abszolút nincsen túl zsúfolva, mégis olyan merészen használják a legélénkebb színeket, pirosat, kéket, sárgát stb. Mindemelett pedig nem csak egyszinű, egyfajtájú festéssel, csempékkel (inkább csempékkel) díszítik a falat, hanem a legkülönlegesebb motívumokat is megtalálhatjuk a falakon. Tényleg imádom az egésznek a hangulatát.

Szerintem egy fürdőszoba nem is igazi fürdőszoba csempe nélkül, és amikor beköltöztünk a közös lakásunkba az első lépés az volt, hogy a sima festett fürdőszoba falakat, padlótól, plafonig becsempéztessem. Biztos voltam abban, hogy ahhoz, hogy a törököknél, olyan tökéletes a fürdőszoba annak csak az lehet az oka, hogy valami különleges tervezővel rajzolják, terveztetik meg. Ezért azt hittem nekem is minden, amire szükségem van az egy fürdőszoba csempe tervező. Hamar rájöttem azért, hogy nem kell semmiféle tervező program, mivel ez az egész annál azért sokkal egyszerűbben megoldható. Persze azért bőven vannak kérdések, amiket el kell dönteni, mielőtt megvenném a megfelelő csempét. Különböző méretek, színek, mennyiségek, csempézési irányok, megoldások, illetve tartalék vásárlása is olyan dolog amire gondolni kell. Ezeket, lehet mind el is felejtettem volna a fenti weboldal nélkül. Még is a legjobb ötlet, amit az ötlet adott nekem a mozaikok lehetősége volt.

Egyből, amint megláttam azt a szót, hogy mozaikok, visszatudjam gondolni az összes olyan „álom” fürdőszobára, amellyel az utazásaink során találkoztunk. Amik benne vannak a Top5-ben mindegyik azért szerepel benne, mert mozaikokkal voltak kirakva kisebb-nagyobb motívumok. Vagyis most már tudom, hogy ezért van benne a top5-ben. Azonnal tudtam, hogy sima fehér csempét és járólapot fogok választani, amit mozaikokból kirakott extra motívumokkal fogok kiegészíteni.

Végül is két falra, illetve a padlóra került mozaikkal kirakott kép. A padlóra egy kékes minimal stílusú virág került, a falakra pedig egy világosabb és egy sötétebb sárga csempemozaikkal kirakott szintén virág mintázatot terveztünk.

Biztos voltan benne, hogy a páromnak egyébként annyira nem tetszett az ötlet, mint nekem, de úgy ahogy én sem szóltam bele a hálószoba ágy kiválasztásába, úgy ő sem szólt bele abba, hogy milyen színű csempék legyenek a fürdőszobában. Nem a legegyszerűbb dolog, kis mozaikokkal csempézni, de a végeredmény úgy gondolom abszolút megérte, legközelebb talán egy szép képet is mutatok majd róla.