Az egyik régi barátom családjának van egy nagyon szép, családias kis szállodája Ausztriában. Már itthon is elkezdték felújítani az ikerházukat, mert a szülők hamarosan haza szeretnének költözni Budapestre és arra gondoltak, hogy panziót csinálnának a házból.

Egy modern, fiatalos belsőt képzeltek el, modern bútorokkal és világos, natúr színekkel. Megfordult a fejükben az is, hogy „okos otthonokat” varázsolnak a szobákból.

Az ausztriai szállodájukban szerintem elég egyedülálló módon, minden szobához tartozik egy laptop. Ingyenes internethasználattal, filmekkel feltöltve, és szükség esetén nyomtatási lehetőség is van. Ezt elsősorban azért találták ki, hogy ha esetleg borús, esős az idő, akkor a vendégek tudjanak filmeket nézni, esetleg játszani. Nekem személy szerint ez az ötlet nagyon szimpatikus, mert a legtöbben nem viszik magukkal a laptopjukat nyaralásokra vagy kirándulásokra, de bármikor előfordulhat például, hogy meg kell írni egy e-mailt. Ugyan meg lehet tenni telefonról is, de így azért kényelmesebb.

Szóval ezt a jó kis ötletet szeretnék megvalósítani az itthoni kis panzióba is, különösen azért, mert mint már említettem az elsődleges célcsoport a fiatalabb korosztály lenne, akik azért nehezen tudják nélkülözni a modern technológiát.

Mivel az ausztriai laptopokat is itthon, Budapesten szerezték be, ezért most is ez volt az elképzelés. Fontos szempont, hogy nem új laptopokat szeretnének vásárolni, egyrészt az ár miatt, másrészt mert teljesen fölöslegesnek tartják.

Így a laptop vásárlás kulcsszava a „használt laptop budapest” lett, ez alapján kezdtek el kutakodni.

Eszembe jutott, hogy egyszer egy egyetemi szaktársam azt mondta, hogy ha szeretném tudni, hogy hol vehetek jó használt laptopot Budapesten, akkor hozzá forduljak. Meg is kérdeztem tőle mi az a szuper hely, amit javasol, az infót pedig továbbadtam, mert nagyon elégedettnek tűnt a szaktársam és mivel ő eléggé ért a számítógépekhez, ezért bíztam a javaslatában.

Megfogadták a tanácsomat és utánanéztek a dolognak.

Ők az átlagnál egy hangyányival jobban értenek a számítástechnikához, ezért is volt nekik szimpatikus, amit olvastak a pcmentor honlapján.

Elsődlegesen azért, mert javarészt középkategóriás laptopokat árusítanak, többek között például Asus, Acer és Dell modelleket is.

Minden használt laptopot, amit megvásárolnak, eladás előtt tesztelik és be is vizsgálják őket, emellett pedig még hat hónap garanciát is adnak minden használt laptopra. Ez azért előnyös, mert ha magánszemélytől vásárol valaki laptopot, vagy bármit, akkor ilyen lehetőség nincs. Másfelől pedig így a vevő is biztos lehet abban, hogy egy jó laptopot visz majd haza, nem pedig egy selejteset.

Ami pedig a panziós laptopok szempontjából szintén előnyös, az az, hogy minden használt laptopra feltelepítik az operációs rendszert és néhány olyan programot is, amire a mindennapi használat során leginkább szükség lehet. A használt laptopok személyesen ki is próbálhatók és össze is lehet hasonlítani őket.

Néhány héten belül haza utaznak egy kis időre Magyarországra, és személyesen fognak bemenni az üzletbe és ha minden jól megy, akkor a kipróbálás után meg is vesznek majd néhány laptopot.

Egyébként a használt laptop kínálat online nem is érhető el, csak a két üzletben: az egyik Budán, a Batthyány utcában, illetve Pesten az Ilka utcában.